Svijet BIVŠA RUMUNJSKA MISICA

Šefica parlamenta 'na frizuri' sa šest tjelohranitelja

  • Autor: S.S./AP
  • 28.4.2011 15:53:43
  • 28.4.2011 14:33:50

Rumunji su poznati kao jako savjesni kada je u pitanju fizička zaštita vodećih političara, no predsjednica parlamenta Roberta Anastase (35) ipak je pretjerala - sa sobom je kod frizera povela šestoricu od ukupno 17 osobnih tjelohranitelja

Roberta Anastase otišla je kod frizera u pratnji šest službenih tjelohranitelja, otkrio je bukureštanski dnevnik Klik, a prenijele svjetske agencije. Kršni momci morali su čekati tri sata na ulici dok je njihova štićenica bila na tretmanu. Sve to, naravno, plaćaju porezni obveznici.

Pojedini mediji pitaju nije li to previše u situaciji kada se zemlja suočava s teškom ekonomskom krizom, kada je vlada primorana smanjivati plaće i mirovine te dijeliti otkaze.

Roberta Anastase treća je osoba po važnosti u rumunjskoj politici i ima pravo na stalno osiguranje, uzvratili su iz parlamenta na kritike pojedinih medija.

Politički komentator Cristian Teodorescu zapitao se treba li Roberta Anastase čak 17 tjelohranitelja, koliko ih je zaduženo za njezinu danonoćnu zaštitu.

Roberta Anastase članica je vladajuće Demokratsko-liberalne stranke, na čijoj je listi izabrana za zastupnicu. Prije nego što je napravila meteorsku političku karijeru bila je miss Rumunjske, a 1996. sudjelovala je na natjecanju Miss Universum.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još