Svijet CENZURA IZ LONDONA

ABC ne smije ismijavati vjenčanje Williama i Kate

Australska javna televizija morala je, pod pritiskom britanske kraljevske obitelji, odustati od emitiranja satiričnog komentara tijekom prijenosa vjenčanja britanskog princa Williama i njegove izabranice Kate Middleton u petak, objavio je australski tisak

Australian Broadcasting Corporation (ABC) planirao je zatražiti od Chasera, popularne skupine komičara, da komentiraju vjenčanje Williama i Kate. No rezidencija princa Charlesa, oca mladoženje, nametnula je nova ograničenja na prijenos tih slika.

'Iznenađeni smo i razočarani što smo u posljednjem trenutku obaviješteni da je naše satirično i zabavno pokrivanje vjenčanja budućeg čelnika Australije zabranjeno', rekao je direktor ABC TV-a Kim Dalton, istaknuvši da BBC i princ Charles smatraju da Chaser nije prihvatljiv.

Dnevnik The Australian napisao je da je princ Charles izričito zahtijevao od BBC-ja da se ABC obveže izjavom u pisanom obliku kojom obećava da će zabraniti sudjelovanje Chasera u prijenosu vjenčanja te je BBC navodno zaprijetio da ABC-u neće proslijediti ni kadra prijenosa ako ne postupi po tom zahtjevu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još