Svijet VAN DER LINDEN U HRVATSKOJ

Nizozemska potpora što skorijem završetku pregovora

  • Autor: tportal.hr
  • 27.4.2011 14:30:46
  • 27.4.2011 13:05:50

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu s predsjednikom Senata Nizozemske Pierreom Renéom Hubertom Marie van der Lindenom, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu s predsjednikom Senata Nizozemske
Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, koje prate i susreti na visokoj razini. Ministar je uputio zahvalu Nizozemskoj na potpori i pomoći koju pruža Hrvatskoj na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, poglavito u financiranju programa prilagodbi i reformi.

Upoznavši svog sugovornika s aktualnim stanjem pristupnog procesa, istaknuo je odlučnost Hrvatske za okončanjem pregovora do kraja mađarskog predsjedanja Europskom unijom u lipnju ove godine. Naglasio je pritom kako se posebna pažnja posvećuje ispunjavanju mjerila potrebnih za zatvaranje Poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava.

Predsjednik nizozemskog Senata Van der Linden istaknuo je svoj prijateljski odnos prema Hrvatskoj te dao potporu što skorijem dovršetku pregovora i ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još