Svijet BOMBAŠKI NAPAD

Više od 50 mrtvih u napadu u Bagdadu

  • Autor: Hina
  • 8.3.2009 16:03:35
  • 8.3.2009 15:58:42

Najmanje 52 ljudi poginulo je, a 35 je ozlijeđeno u nedjelju u samoubilačkom bombaškom napadu kod policijske akademije u središtu Bagdada, objavila je iračka policija

Nekoliko stotina muškaraca čekalo je ispred zgrade policije tražeći posao kada je muškarac na motociklu detonirao eksploziv.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu u Bagdadu zadnjih mjeseci.

Napad se dogodio nedaleko od Ministarstva za naftu i vodne resurse, koje se nalazi na jednoj od glavnih bagdadskih prometnica.

Očevici su rekli da se eksplozija čula u čitavom Bagdadu, a tijela poginulih razbacana su na velikom području ispred policijske zgrade. Nakon eksplozije na mjesto napada došla su vozila hitne pomoći, a helikopteri su počeli nadlijetati taj dio grada.

Liječnički izvori tvrde da bi broj poginulih mogao biti i veći budući da su brojni ranjeni u teškom stanju. Ta policijska zgrada već je bila metom napada. U prosincu 2008. u dvostrukom bombaškom napadu poginulo je 15 ljudi, a četiri godine prije 40.

Nedjeljni napad samo je posljednji u nizu atentata diljem Iraka posljednjih dana, osobito u etnički podijeljenoj pokrajini Ninivi u kojoj su vladine snage prije tri tjedna pokrenule veliku operaciju protiv pobunjenika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još