Svijet HOĆE LI GA IZRUČITI?

Sanader 9. svibnja ponovno na sudu u Salzburgu

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se od 10. prosinca nalazi u zatvoru u Salzburgu, bit će 9. svibnja ponovno izveden pred sutkinju zemaljskog suda u Salzburgu, javlja austrijska novinska agencija APA

Toga dana bit će održano sljedeće ročište o izručenju i pritvoru, kazao je u utorak na upit APA-e dopredsjednik i glasnogovornik suda u Salzburgu Imre Juhasz.

Sutkinja Claudia Lechner još uvijek čeka na zatražene dokumente iz Hrvatske, koji još nisu stigli u Austriju. Ako dokumenti stignu do 9. svibnja, tada bi se mogla donijeti odluka o izručenju, objasnio je Juhasz.

Pritvor bivšem hrvatskom premijeru bio je 8. ožujka produžen na sljedeća dva mjeseca. Sanader se tada izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer, koji poriče sve optužbe, želi da mu se sudi pred austrijskim sudom jer, prema riječima njegova bečkog odvjetnika Wernera Suppana, u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za pravično suđenje u smislu konvencije o ljudskim pravima.

Nakon što je Suppan u ožujku predočio analizu stručnog tima, na 50 stranica, u kojoj se spominju kršenja ljudskih prava, sutkinja Lechner odgodila je odluku o izručenju.

Hrvatsko pravosuđe Sanadera tereti, između ostaloga, za zloporabu položaja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još