KOSORIČIN IZASLANIK U MOSTARU

'Budimo jedinstveni kao u doba Tuđmana'

19.04.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Branko Vukelić je kao izaslanik predsjednice hrvatske Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor pozdravio delegate na Hrvatskom narodnom saboru u BiH te im prenio njene riječi iskrene podrške i istaknuo da je nužno jedinstvo svih Hrvata kao u vrijeme prije 20 godina, kada nas je vodio Franjo Tuđman

'Želim prenijeti jasnu i nedvosmislenu potporu legitimnim aspiracijama hrvatskog naroda u BiH u borbi za svoju ravnopravnost', rekao je Vukelić okupljenima na HNS-u.

Naglasio je da je stav hrvatske premijerke da BiH mora ostati i domovina hrvatskog naroda te je izrazila želju da će se ta zemlja pridružiti Hrvatskoj na europskom putu. A to je moguće samo ako su svi ravnopravni, ako nema majorizacije i poštuje se volja svakoga naroda, pa tako i hrvatskoga, u BiH.

'Hrvatska će uvijek pozdraviti inicijative koje su u okviru institucija, zakona i prava', rekao je Vukelić. To je bitno, nastavio je, jer mnogi samo čekaju da Hrvati naprave neku grešku.

'Pred hrvatskim narodom su danas teški izazovi, kao i prije 20 godina, kad je bilo i teže. Tada smo zahvaljujući zajedništvu pod vodstvom Franje Tuđmana opstali svoji na svom. Neka nam to bude misao vodilja da ne bude podjela', poručio je Vukelić. Danas u Hrvatskoj postoji politička suglasnost o potrebi da Hrvati budu ravnopravni u BiH. 'Želimo vam da ostvarite sve ciljeve', zaželio je na kraju Vukelić.