DVA VOJNIKA UBIJENA

Francuski ministar meta napada u Afganistanu

18.04.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Dvojica afganistanskih vojnika ubijena su, a sedam ih je ranjeno u ponedjeljak u napadu na ministarstvo obrane u Kabulu, kazao je njegov glasnogovornik i dodao da je napad bio usmjeren na francuskog ministra obrane Gerarda Longueta koji se, međutim, nije nalazio u zgradi

'Muškarac u uniformi afganistanske vojske otvorio je vatru na svoje kolege i ubio dvojicu vojnika', kazao je glasnogovornik ministarstva Mohamad Zahir Azimi, dodajući da je još sedam vojnika ranjeno. Sudbina napadača nije poznata.

Francuski ministar obrane Gerard Longuet, koji se nalazi u posjetu Afganistanu, bio je meta napada na ministarstvo obrane u Kabulu, potvrdio je glasnogovornik talibana. Međutim, Longuet tada nije bio u zgradi.

Francuski ministar trebao se susresti tijekom dana s nekoliko afganistanskih dužnosnika, među kojima i s kolegom generalom Abdulom Rahimom Vardakom

'Razlog napada je francuska vojna invazija u Afganistanu', kazao je telefonski glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid, naglasivši da napad nije povezan s nedavnom zabranom nošenja burke i nikaba u javnosti u Francuskoj.