Svijet POLICAJAC U BIJEGU

Tomislavgrad: Ubijen potpredsjednik HSS-NHI-a

Policajac Andrija Čerdić ubio je pucajući iz službenoga pištolja potpredsjednika Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) Antu Malića u subotu navečer u jednome lokalu u središtu Tomislavgrada u BiH, potvrdili su u nedjelju iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ)

Glasnogovornik policije Ivica Vrdoljak rekao je kako se izgred dogodio oko 20.45 sati kada je pod neutvrđenim okolnostima policajac Čerdić ispalio metak u Malića u ugostiteljskom objektu 'Tip' u središtu Tomislavgrada, nakon čega je pobjegao.

Za njim u nedjelju traga županijska policija, pripadnici državne policije SIPA-e i granične policije. Malić je preminuo nedugo nakon što je prebačen u Dom zdravlja.

Tim povodom, iz HSS-NHI su u nedjelju priopćili da su potreseni izgredom te da ubojstvo Malića, kao čovjeka i političara, predstavlja veliki gubitak za ovu stranku.

Zatražili su uključivanje federalne i državne policije te Europske policijske misije kako bi se provela korektna istraga o tragičnom događaju, napose u svjetlu aktualne političke klime u Bosni i Hercegovini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još