RIM

Otvoren pub, stiže i pivo u čast pape Ivana Pavla II.

17.04.2011 u 18:51

Bionic
Reading

U Rimu je u kripti bazilike Sv. Karla otvoren pub s klubom za mlade, posvećen uspomeni na pokojnog papu Ivana Pavla II. koji će 1. svibnja biti proglašen blaženim, javlja CNS, a prenosi IKA

Pub je nazvan GP2, što je skraćenica za talijansko ime pokojnog Pape – Giovanni Paolo II – a prigodom svečanosti proglašenja blaženim organizirat će posebne aktivnosti u čast tog događaja.

Massimo Camussi, organizator aktivnosti kluba, izjavio je da će prigodni događaji biti namijenjeni boljem upoznavanju posjetitelja s uspomenom na papu Ivana Pavla II.

Klub je pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Rimske biskupije i odjela za mlade Katoličke akcije, a ideja je ponuditi mladima sigurno okruženje u kojemu se mogu okupljati i družiti s drugim kršćanima. Pub radi od četvrtka do nedjelje, a organizirat će i književne večeri i izložbe kršćanske tematike.

U povodu svečanosti proglašenja pokojnog Pape blaženim, iz Češke je naručeno posebno pivo koje će blagosloviti biskup Plzena František Radkovsky. Blagoslov piva danas se rijetko izvodi, ali za to postoji posebna, stoljećima stara, molitva koja se moli u samostanima koji proizvode pivo i moli se za one koji to pivo konzumiraju.