Svijet AMERIČKA AMBASADA UPOZORAVA:

'Izbjegavajte centar Zagreba u petak i subotu'

U povodu sutrašnje objave presude u Haagu za hrvatske generale Antu Gotovinu, Ivana Čermaka i Mladena Markača, američko veleposlanstvo je poslalo upozorenje američkim državljanima da u petak i subotu izbjegavaju centar Zagreba

Po njihovoj procjeni, na tim demonstracijama moglo bi se pojaviti 20 do 30 tisuća demonstranata. 'Američki državljani trebali bi izbjeći centar grada u petak za trajanja događanja', navodi se u naputku iz američke ambasade, a isto preporučuju i u subotu od 12 sati nadalje. Iz veleposlanstva također javljaju da će pratiti tijek događanja i poslati dodatna upozorenja ako bude trebalo.

Također dodaju da se i mirni prosvjedi mogu pretvoriti u nasilne te upozoravaju državljane SAD-a da se ne približavaju demonstrantima. Preporuča se praćenje interneta i medija, a obavještava se o značajnijoj prisutnosti snaga reda i mogućim prometnim zastojima. Za najnovije informacije sugerira se praćenje internetskih stranica ambasade i navodi se broj telefona na koji se u svakom trenutku mogu javiti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još