Svijet STOGODIŠNJI JAPANAC

Radije se ubio nego napustio svoj dom

Japanac u 102. godini izvršio je samoubojstvo u selu blizu nuklearne centrale Fukushime jer se nije mogao pomiriti s mišlju da mora napustiti svoj dom, izvijestila je u četvrtak agencija Jiji

Stogodišnjak, najstariji stanovnik u selu Iitateu, 40 km od centrale, ubio se nakon što se s obitelji posvađao zbog evakuacije, piše agencija, pozivajući se na mjesne čelnike.

'Prije samoubojstva, starac je s članovima obitelji razgovarao o odlasku iz kuće, rekli su čelnici koji pretpostavljaju da je čovjek pao u depresiju zbog toga što je morao napustiti svoj dom', dodaje Jiji.

Iitate je jedno od pet mjesta koje je japanska vlada uvrstila u zonu evakuacije u krugu 20 km oko centrale zbog opasnosti od radijacije.

Deseci tisuća ljudi već su evakuirani iz okolice centrale Fukushime Daiichi pošto su reaktori oštećeni u cunamiju 11. ožujka počeli ispuštati radioaktivnu paru.

Čelnik Iitatea je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse potvrdio stogodišnjakovu smrt, ali nije mogao reći je li doista riječ o samoubojstvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još