Svijet KUČKE ČUVARICE

Pariški nadbiskup 'macho muškarac godine'

Francuski feministički pokret "Kučke čuvarice" dodijelio je u petak, u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, priznanja za "macho-muškarca" godine, a prvo mjesto pripalo je pariškome nadbiskupu, kardinalu Andreu Vingt-Troisu

PARIZ - Udruga, koja svake godine proglašava osobu koja se istaknula seksističkim stajalištima, prvi put je u 10 godina svoga postojanja izabrala i "macho muškarce godine".

Prva nagrada pripala je msgr. Vingt-Troisu, koji je 6. studenoga 2008., u emisiji za Radio Notre-Dame govorio o ulozi žena u Katoličkoj crkvi i tada ocijenio: Najteže je postići oblikovanje žena. Nije dovoljno imati suknju, valja nešto nositi i u glavi."

Humorist Fabrice Eboue dobio je pak srebrnu medalju za "macho muškarca godine", jer je u televizijskoj emisiji prije godinu dana rekao "Feminizam, nisu to samo autoritarne ili loše obljubljene žene, to su također i lezbijke".

Konačno, brončano priznanje ponio je osnivač satiričkog časopisa Hara Kiri. Francois Cavanna istaknuo se dugim "člankom u dnevniku La Liberation" od 12. siječnja u kojem je blatio političarke Segolene Royal i Hillary Clinton, a napose se istaknuo "seksističkim komentarima o fizičkom izgledu gospođe Clinton".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još