Svijet 50-GODIŠNJI NAJAM

Kina nudi 176 otoka domaćim i stranim kupcima

Kineska vlada sastavila je listu od 176 nenastanjenih otoka koji se mogu prodati kineskim ili stranim kupcima koji bi ondje mogli realizirati industrijske ili turističke projekte, objavio je Pomorski ured Kine

Ured je na svojoj internetskoj stranici istaknuo da bi se ti otoci mogli eksploatirati u različitim područjima poput turizma, industrije, ribolova, prometa i obnovljivih energija.

Pitanje eventualnog razvoja nekretnina nije riješeno, piše u srijedu dnevnik Xin Jingbao i ističe da će kupci biti vlasnici najma u trajanju 50 godina.

Dužnosnica odjela za upravljanje otocima Lu Caixia izrazila je želju da vlasnici te otoke 'ne zatvaraju' za javnost, piše dnevnik.

Lu bi željela da ta danas nenastanjena mjesta postanu 'Maldivi, otoci otvoreni za odmor i zabavu, izvor iz kojeg svi mogu profitirati'.

Radi se o prvoj skupini nenastanjenih otoka puštenih u prodaju, a Xin Jingbao navodi da Kina ima gotovo 7000 otoka većih od 500 četvornih metara te više od 10.000 površine manje od 500 četvornih metara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još