HITNO HOSPITALIZIRAN

Mubarak doživio srčani napad tijekom ispitivanja

12.04.2011 u 23:01

Bionic
Reading

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak smješten je u utorak u međunarodnu bolnicu ljetovališta Šarm el-Šeik, gdje živi nakon ostavke 11. veljače, javili su sigurnosni izvori, prenosi agencija France presse.

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak doživio je u utorak srčani napad tijekom ispitivanja, naklon čega je hospitaliziran u međunarodnoj bolnici ljetovališta Šarm el-Šeik, objavila je egipatska državna televizija.

Televizija nije iznijela pojedinosti o sadržaju ispitivanja, niti o mjestu gdje je obavljeno.

Izvori službi sigurnosti ranije su javili da je Mubarak, iz kućnog pritvora u Šarm el-Šeiku gdje boravi od svrgavanja s vlasti 11. veljače, dopremljen u međunarodnu bolnicu tog ljetovališta.

Ti izvori nisu precizirali uzroke hospitalizacije svrgnutog predsjednika, za kojeg je pravosuđe u nedjelju najavilo procese zbog korupcije i nasilja u kojem je poginulo oko 800 ljudi tijekom protuvladinih prosvjeda u siječnju i veljači.

Direktor bolnice Mohamed Fathala je rekao da je zdravstveno stanje bivšeg predsjednika "više-manje stabilno".

Mubarak ( 82) je prošle godine u Njemačkoj operirao žuč i dvanaesterac.

Egipatski tužitelji počeli su u utorak navečer ispitivati dvojicu sinova bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, Ala i Gamala, naveo je jedan pravosudni izvor.