Svijet MASOVNA PRIVOĐENJA

Uhićen vođa Al Kaide u Turskoj?

Turska policija uhitila je u racijama provedenim u utorak na nekoliko lokacija u zemlji više od 40 osoba koje se dovode u vezu s terorističkim skupinama i ekstremnim islamistima, javili su lokalni mediji

Državna televizija TRT javila je da su uhićeni ekstremisti, kako se sumnja, imali veze s Al Kaidom i s turskim Hezbolahom, koji se zalaže da se u Turskoj ukine sekularni sustav i vrati šerijatsko pravo. Televizija javlja da je u Istanbulu uhićen vođa Al Kaide u Turskoj Halis Bayancuk, iako to još nije službeno potvrđeno.

Agencija Anadolia prenosi kako su operacije sigurnosnih snaga još u tijeku u nekoliko turskih pokrajina.

Teroristi koji imaju veze s mrežom Osame bin Ladena nazočni su u Turskoj već duže vrijeme i pripisuje im se niz bombaških atentata u proteklih nekoliko godina. U studenom 2003. godine, u seriji napada na dvije sinagoge i predstavništvo jedne engleske banke u Istanbulu, ubijeno je više od 60 ljudi.

Turski Hezbolah pojavio se 80-tih godina za vrijeme borbi između separatističkih kurdskih gerilaca i turskih snaga sigurnosti. Turski Hezbolah nema veze s libanonskom šijitskom skupinom istog imena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još