NAGODBA S TUŽITELJSTVOM

Ceca će 18 mjeseci oko noge nositi elektronsku narukvicu

12.04.2011 u 07:54

Bionic
Reading

Arkanova udovica Svetlana Ražnatović Ceca odlučila se na nagodbu s višim tužiteljstvom u Beogradu koje je krajem ožujka protiv nje podiglo optužnicu zbog malverzacija oko transfera desetorice nogometaša NK Obilić. U zamjenu za priznanje i milijun i pol eura kazne, Ceca će dobiti elektronsku narukvicu koju će nositi 18 mjeseci, koliko će provesti u kućnom zatvoru

Optužnica, koja je podignuta nakon osam godina istrage, tereti Svetlanu Ražnatović da je, zajedno sa suradnicima, od transfera nogometaša u inozemstvo protupravno prisvojila oko četiri milijuna tadašnjih njemačkih maraka te preko od tri milijuna dolara.

Kako pišu srpski mediji, Ceca je priznala da je novac protupravno prisvajala, nakon čega je sporazum o priznanju krivnje koji je zaključila s tužiteljstvom predan višem sudu u Beogradu. Ukoliko pak taj sud usvoji spomenutu nagodbu, Arkanovoj udovici i njezinoj sestri Lidiji Ocokoljić, koja je priznala da je pomagala sestri u malverzacijama, neće biti suđeno te će im biti izrečene kazne koje su dogovorene s tužiteljstvom.
 
To konkretno znači da će Ceca u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom provesti godinu i pol, a Lidija Ocokoljić šest mjeseci. Za vrijeme trajanja kazne folk pjevačica i njezina sestra oko noge će nositi elektronske narukvice preko kojih će uprava za izvršenje kaznenih sankcija konstantno, 24 sata dnevno, pratiti njihovo kretanje.

Dok se Ceca po svemu sudeći nagodila, nekadašnji rukovodeći dvojac NK Obilić, Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević koje se tereti za malverzacije prilikom prodaje jednog igrača, po pisanju srpskih medija, nisu obuhvaćeni ovim sporazumom.