Svijet SASTANAK KOD PREMIJERKE

Bošnjaković vjeruje da će stvari izgledati dobro u lipnju

  • Autor: Hina
  • 11.4.2011 19:43:31
  • 11.4.2011 19:24:35

Hrvatska vlada postigla je puno u ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. i vjerujem da će stvari u lipnju izgledati dobro, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

'Mogu reći da smo velik dio odradili, međutim nastavljamo u svim segmentima i ima još dosta aktivnosti koje smo zacrtali', izjavio je Dražen Bošnjaković novinarima nakon sastanka u vladi o ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. pravosuđe i temeljna prava.

Po njegovim riječima, mora se pokazati uvjerljivost u imenovanju sudaca što je posao Državnog sudbenog vijeća, a vezano za učinkovitost pravosuđa i dalje se mora smanjivati broj neriješenih predmeta.

'Imamo dobre rezultate za prvo tromjesečje u kojem je riješeno 14 tisuća od 84 tisuće neriješenih civilnih predmeta starijih od tri godine', rekao je Bošnjaković.

Upitan kako bi stvari mogle izgledati u lipnju, ciljanom datumu završetka pregovora, Bošnjaković je odgovorio 'vjerujem dobro'.

'Kadrovski smo ojačali sudove koji su glavni generator neriješenih predmeta i očekujemo nastavak tog trenda', istaknuo je ministar pravosuđa.

Na sastanku je analiziran dosadašnji rad i zaključeno je da se sve odvija prema planu i unutar rokova.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom u ispunjavanju mjerila, uz ocjenu kako će se određene obveze obaviti i u kraćem roku od zadanoga, priopćeno je iz Vlade.

Uz premijerku Kosor i ministra Bošnjakovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar uprave Davorin Mlakar, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, državni odvjetnik Mladen Bajić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Ranko Marijan i drugi dužnosnici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još