Svijet ISCRPLJENE SVE MOGUĆNOSTI

Slovenija obustavlja rad povjerenstva za arbirtažu

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da Slovenija obustavlja rad svoga dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže o graničnim pitanjima s Hrvatskom.

"Na osnovi izvješća o radu povjerenstva koje je podnio supredsjedatelj Miha Pogačnik ocijenili smo da je povjerenstvo iscrpilo svoje mogućnosti i da treba zaključiti svoj rad", rekao je Pahor.

Međudržavno slovensko-hrvatsko povjerenstvo za pripremu arbitraže, u kojemu su bili istaknuti stručnjaci za međunarodno pravo iz Hrvatske i Slovenije, osnovano je na temelju odluka slovenske i hrvatske vlade nakon sastanka predsjednika dviju vlada Ive Sanadera i Janeza Janše 25. kolovoza 2007. na Bledu.

Ono je trebalo uskladiti elemente bilateralnog dogovora kako bi se neriješeno granično pitanje predalo međunarodnoj pravosudnoj ustanovi.

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader na nedavnu je susretu s Pahorom u Mokricama predložio da spomenuto povjerenstvo održi još jedan sastanak, rekavši da, dok ono ne završi rad, nije uputno iznositi nove inicijative o rješenju graničnog spora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još