RIO DE JANEIRO

Jedanaest mrtvih i 13 ranjenih u pucnjavi u školi

07.04.2011 u 16:02

Bionic
Reading

U pucnjavi u četvrtak u školi na zapadu Rija 11 osoba je poginulo, među kojima i napadač, a 13 je ranjeno, po novim podacima koji govore o nešto manjem broju poginulih i ranjenih, koje je objavio tajnik za zdravstvo u Riju, Sergio Cortes, a prenijela je službena agencija Brasil.

Od jedanaest ubijenih desetoro je djevojčica među kojima su bile i dvije blizanke. Napadač, 23-godišnji Vellington Menezes de Oliveira, bivši učenik škole, upao je jutros iza 8 sati po lokalnom vremenu u osnovnu školu Tasso da Silveira, u naselju Realengo u zapadnom djelu grada, i otvorio vatru na djecu pogodivši i nekoliko odraslih.

Kada je u školu upala policija, ubojica je počinio samoubojstvo, a kod njega je pronađeno oproštajno pismo u kojem kaže da boluje od side.

Glasnogovornik policije Ibis Pereira je kazao da je ophodnja policije brzo stigla do škole i uspjela opkoliti napadača i da mu je pucala u nogu kako bi ga zaustavila te da si je onda pucao u glavu.

Pred školom je velika gužva i situacija je prilično konfuzna te još nema jasnih informacija o samom slučaju osim da je ubojica upao u školu, stigao do prvoga kata zgrade i jednostavno počeo pucati na djecu i odrasle.

'Vidjela sam mnogo učenika na podu i u lokvama krvi', kazala je jedna nastavnica.
Izvori iz škole tvrde da nema ozlijeđenih nastavnika i djelatnika, već samo djece i par roditelja, iako se i ova informacija provjerava kao i broj ranjenih.

Poznavatelji ubojice kažu da je živio sam, da je stalno bio na internetu te da je djelovao čudno i da je uglavnom bio tih i povučen.