20.000 STRANICA DOKAZA

53 poruke Berlusconija i maloljetne Ruby

07.04.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Premda i premijer i mlađahna prostitutka niječu involviranost u bilo kakve seksualne radnje, tužiteljstvo je drage volje objavilo nekoliko sočnih podataka, poput onog da ima dokaze o razmjeni poruka na relaciji Berlusconi-Ruby u razdoblju od veljače do svibnja prošle godine

Poruka, što telefonskih, što SMS, ima 53, a uskoro bismo mogli saznati i njihov konkretan sadržaj, no to je samo kap u moru dokaznog materijala o Berlusconijevim orgijama na kojima su se skupljale curičke koje praktički do jučer nisu znale što je pubertet.

Konvoji nadobudnih djevojaka koje pod svaku cijenu žele komadić karijere, celebrity statusa, novca, dragulja, nekretnina, makar je komadić već pomalo pljesniv i mršave nutricionističke vrijednosti, dolazili su skidati krpice pred Berlusconijem, za što tužiteljstvo ima oko 20.000 stranica dokaznog materijala i 132 svjedoka koji će isto potvrditi u sudnici.

Suđenje je, kako smo pisali, odgođeno za kraj svibnja već sedam minuta nakon otvaranja, a sve ne bi li suci odlučili hoće li procesu pridodati tužbu ženske organizacije Arcidonne koja drži da je talijanski premijer svojim ponašanjem povrijedio dostojanstvo svih talijanskih žena.

Što se tiče Ruby, ona zasad nema problema s dignitetom te je izjavila da se nema namjeru priključiti akciji Arcodonnea jer ne osjeća da su je posjeti Berlusconijevoj vili u okolici Milana degradirali.

Zanimljiv je i poziv Georgeu Clooneyju da se pojavi na sudu. I Berlusconi i Ruby sjećaju ga se kao gosta na jednoj od dubioznih večera, no glumac pati od totalne amnezije.

Odgoda suđenja daje dodatni vjetar u leđa Berlusconijevoj inicijativi da se milanski sud proglasi neadekvatnim za vođenje procesa te se slučaj prebaci na posebni sud za ministre, što bi premijeru izrazito pogodovalo. No i bez obzira na to, talijansko sudstvo je dovoljno sporo, a i Berlusconi se od 1994, otkada traje njegovo neprestano povlačenje po procesima, toliko izvještio u otezanju, korištenju birokratskih rupa i mijenjanju zakona kojima je slao slučajeve u zastaru, da bi sve, bez obzira tko preuzme jurisdikciju nad Rubygateom, moglo potrajati godinama.