Svijet PRED ITALIJOM

U moru nestalo 150 imigranata

Pripadnici talijanske obalne straže u srijedu su izvijestili kako su u srijedu oko četiri ujutro spasili 48 od oko 200 ilegalnih migranata s broda koji je doplovio iz sjeverne Afrike, 70 kilometara jugozapadno od Lampeduse te da se preostali migranti smatraju nestalima

'Zbog loših vremenskih uvjeta, jakog vjetra i nemirnog mora nismo uspjeli angažirati policijske helikoptere te smo uspjeli spasiti samo 48 osoba. Nisu u životnoj opasnosti, ali su jako iscrpljeni i potrebna im je liječnička pomoć', rekao je zapovjednik broda i glasnogovornik obalne straže.

'Zbog nemirnog mora, preopterećenosti i komešanja koje je nastalo u trenutku spašavanja, plovilo na kojemu su se nalazili imigranti prevrnulo se, a iscrpljeni ljudi pali su u more. Pretpostavljamo da su imigranti stigli iz Tunisa', rekao je glasnogovornik.

Od početka godine Italija je suočena s velikim valom imigranata. Smatra se da ih je blizu talijanske obale stiglo oko 22.000, uglavnom iz Tunisa. U posljednjih nekoliko tjedana oko 2.000 izbjeglica, uglavnom s područja Somalaca i Eritrejaca, stiglo je do talijanskog otoka Lampeduse iz Libije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još