A SVI TVRDE SUPROTNO

Kosor: Sve ide po planu

05.04.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor rekla je da očekuje da će s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom koji u četvrtak dolazi u posjet Hrvatskoj razgovarati o svemu što je napravljeno i o preostalom poslu kako bi Hrvatska završila pregovore do kraja lipnja

'Vrlo dobra vijest za sve nas je da ćemo ovoga mjeseca sasvim sigurno zatvoriti dva, ali imamo sve preduvjete za zatvaranje tri poglavlja. Dakle, sve ide prema planu koji je sebi postavila vlada u dogovori s našim kolegama u Europskoj komisiji', kazala je Kosor iako iz dana u dan iz raznih europskih izvora dolaze informacije kako gotovo nema nikakve šanse da Hrvatska pregovore završi u lipnju.

Radimo intenzivno i na Poglavlju 8 i na Poglavlju 23 i mišljenje je Vlade da smo zaista napravili dobar posao, pohvalila se Kosor, i vjerujem da ćemo uspjeti i u prezentaciji toga i Barrosu, s detaljima koji možda nekad nisu vidljivi osobito ili nisu dovoljno poznati.

Na novinarsko pitanje je li stvar u sada u završnici pregovora tehnici ili politici Kosor je odgovorila da je važno da svih 27 država članica kažu da je to to.

'Da je Hrvatska je obavila težak posao i da mi dugo pregovaramo, ali da smo učinili puno jako važnih stvari i reformi ne samo zbog toga što želimo završiti pregovore i postati 28 članica nego zbog toga što je to važno i nužno i potrebno za budućnost naših građana', rekle je ona. Kosor je sigurna da to Komisija, ali i države članice i drugi čelnici dobro prepoznaju, a u kontekstu svega toga nije nevažna borba protiv gospodarske krize i korupcije. 'Mislim da se to itekako prepoznaje i u državama članicama i u Europskoj komisiji', smatra premijerka.