Svijet MARŠ NA PREDSJEDNIČKU PALAČU

U Jemenu ranjeno više od 400 prosvjednika

Policija je ranila više od 400 prosvjednika koji su u ponedjeljak rano ujutro marširali na predsjedničku palaču u jemenskom gradu Hudaida, javila je agencija Reuters pozivjući se na izjave liječnika.

Prosvjedi nadahnuti ustancima u Egiptu i Tunisu doveli su 32-godišnju vladavinu predsjednika Ali Abdullah Saleha na rub kolapsa. No, predsjednik je u nedjelju pozvao na okončanje nasilja ističući da nema namjeru odstupiti.

Stanovnici su kazali Reutersu da su prosvjednici oko dva sata ujutro organizirali marš nezadovoljni nasilnim slamanjem prosvjeda u Taizu, južno od glavnog grada, gdje su ubijene dvije osobe, a stotine su ranjene. U mimohodu je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi.

Po riječima jednog očevica prosvjednici su se okupili kod zgrade lokalne vlasti i krenuli na predsjedničku palaču, a policija ih je zaustavila mecima i suzavcem. Liječnici u lokalnoj bolnici izjavili u Reutersu da je devet osoba ozlijeđeno u pucnjavi, oko 350 udisanjem suzavca, a još pedesetak od kamenja kojim su policajci gađali prosvjednike.

Predsjednička palača u Hudaidi jedna je u nizu Salehovih rezidencija diljem Jemena. Agencije tvrde da u vrijeme prosvjeda u Huaidi najvjerojatnije nije ni bio tamo već u rezidenciji u glavnom gradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još