Svijet NUKLEARKA UŽASA

Pronađena mrtva dva radnika u Fukušimi

Tijekom obdukcije na poginulim radnicima uočeno je više ozljeda glave te su od posljedica krvarenja preminuli

Tijela dvojice radnika koji su poginuli pri udaru cunamija na nuklearku Fukušima Daiči pronađena su u podrumu turbine reaktora broj 4, javlja BBC. Njihova su tijela pronađena prošlu srijedu, no tek su sada predani obiteljima jer je bila nužna njihova dekontaminacija.

Iz Tokyo Electric Power Companyja (Tepco), koja upravlja nuklearkom, izjavili su kako su poginuli Kazuhiko Kokubo (24) i Jošiki Terašima (21) stradali pokušavajući zaštiti nuklearku od oštećenja. Tijekom obdukcije na poginulim radnicima uočeno je više ozljeda glave te su od posljedica krvarenja preminuli.

U Fukušimi se i dalje bore s istjecanjem radioaktivne tekućine u more, a vlasti umiruju stanovništvo objašnjavajući kako se koncentracija radijacije brzo raspršuje i smanjuje u moru te kako nije vjerojatno da će ugroziti zdravlje ljudi.

Priznaju ipak da bazeni s kontaminiranom vodom koji se nalaze na području nuklearke otežavaju napore da se što prije stabiliziraju reaktori. Umjesto jučerašnje ideje da se rupa začepi betonom, danas je objavljeno da će curenje radijacije pokušati zaustaviti upijajućim polimerima.

Iz vlasti pak upozoravaju da bi do konačnog zaustavljanja istjecanja radijacije u more moglo proteći i nekoliko mjeseci.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još