Svijet JOŠ NIŠTA OD EU

Vlada odavno zna da nema kraja pregovora u lipnju

Sve je manje izgledno da će Hrvatska u lipnju završiti pregovore o pristupanju Europskoj uniji. Hrvatski put do Bruxellesa sve je dulji. To su potvrdili u razgovoru za HRT i Mađari, koji predsjedaju Unijom, i Poljaci, koji će ih naslijediti

Iza nas je polovina mađarskog predsjedanja Europskom unijom. Prvotni cilj Mađarske bio je da se do ljeta potpiše pristupni ugovor sa Zagrebom. Sada stvari zvuče drukčije, prenosi HRT.

Danuta Hübner, Poljakinja iz Europskog parlamenta kaže: 'Uistinu se nadam da će se to dogoditi tijekom poljskog polugodišnjeg predsjedanja. Još treba poduzeti napore na objema stranama.'

'Najprije uvjeren sam da će Hrvatska biti u Uniji u idućoj financijskoj perspektivi. Kad će se pristup točno dogoditi, još je otvoreno. Iako se preostali dio pregovora, u povjerenju i iskreno, primiče kraju. U proračunu sigurno računamo s novim članicama', izjavio je u razgovoru za HRT Johannes Hahn, povjerenik EK za regionalnu politiku.

'Ono što smo više puta raspravili i u Hrvatskoj, tijekom bilateralnih susreta s hrvatskom Vladom, jest da je svrha mađarskog predsjedanja biti u stanju odrediti datum hrvatskog ulaska u EU', rekao je Tamás Fellegi, mađarski ministar razvoja, što bi značilo da to službeni Zagreb odavno zna!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još