PLAN EVAKUACIJE SPREMAN

Hrvati ostaju u Siriji unatoč novim nemirima

01.04.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Danas je američka administracija pozvala svoje državljane da napuste Siriju zbog mogućih političkih i građanskih nemira. Nakon molitve petkom u tri sirijska grada buknuli su novi prosvjedi protiv vladajuće stranke Baath. U Siriji je i tristotinjak hrvatskih državljana. Prema dosadašnjim informacijama, sve lokacije hrvatskih tvrtki na kojima rade hrvatski državljani su sigurne i dosad nije zatražena konzularna pomoć u pogledu povratka u Hrvatsku, naglasili su u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija

U razgovoru za tportal glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun je potvrdio da MVPEI pozorno prati tijek situacije u Siriji.

'U stalnom smo kontaktu i s našim počasnim konzulom u toj zemlji. Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske održali su sastanak s predstavnicima tvrtki iz Republike Hrvatske koje u Siriji imaju svoje radnike. Tom prigodom su upozoreni na moguću eskalaciju sukoba i daljnje pogoršavanje stanja u toj zemlji. Odluku o eventualnoj evakuaciji donose same tvrtke', rekao je Dragun.

Prema informacijama kojima raspolaže MVPEI, sve lokacije hrvatskih tvrtki na kojima rade hrvatski državljani su sigurne i dosad nije zatražena konzularna pomoć u pogledu povratka u Hrvatsku.

'Ina pažljivo motri razvoj događaja u Siriji. Imamo pripremljen plan evakuacije te smo poduzeli sve mjere potrebne da osiguramo sigurnost naših radnika. U poslovnom smislu Sirija nam je vrlo bitna te se nadamo pozitivnom rješenju situacije', potvrdili su za tportal iz Ine.