OBALA BJELOKOSTI

Pet tisuća zatvorenika pobjeglo iz zatvora

31.03.2011 u 16:49

Bionic
Reading

Pet tisuća zatvorenika pobjeglo je iz glavnog zatvora u Abidjanu, najvećem gradu Obale Bjelokosti, rekli su za Reuters stanovnici i jedan vojni izvor

Vojni izvor, odan poraženom predsjedničkom kandidatu Laurentu Gbagbou, izjavio da su snage priznatog predsjednika države Alassanea Ouattare otvorile vrata zatvora MACA usred ofenzive čiji je cilj srušiti Gbagboa. 'Oni su uspjeli zauzeti zatvor i osloboditi sve zatvorenike', kazao je izvor koji je želio ostati anoniman.


Obala Bjelokosti, najveći svjetski proizvođač kakaa, na rubu je građanskog rata nakon spornih predsjedničkih izbora provedenih u studenome prošle godine. Međunarodna zajednica Ouattaru je priznala kao pobjednika izbora, no njegov protukandidat Gbagbo odbio je predati vlast.

Alassane Ouattara, čije su snage već osvojile nekoliko važnih gradova u zemlji, izjavio je u četvrtak da su njegovi borci 'pred vratima' Abidjana i pozvao je sve preostale Gbagove lojaliste da promijene stranu kako bi zaustavilo daljnje krvoproliće u zemlji.