VJENČANJE EDA MILIBANDA

Laburisti ostali bez kuma

31.03.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Prvi čovjek britanskih laburista napokon je našao vremena za ceremoniju bračnog veza, no nekako još uvijek nema vremena naći kuma. Ed Miliband je iznenadio javnost izjavom da će se napokon vjenčati s dugogodišnjom partnericom Justine Thornton

Iznenađenje je potaknuto senzacionalnom izjavom da se nema vremena oženiti, kako je rekao za vrijeme trajanja izborne kampanje prošle godine. Čovjek očito nema previše smisla za romantiku, kao što nema ni za traženje kuma, s obzirom na to da je izjavio da ga neće imati.

Milibandova buduća žena, Justine Thornton, rodila mu je već dvoje djece, a inače se bavi odvjetništvom u sferi ekologije. U naletu simpatične iskrenosti izjavila je da se udaje za Eda ne zbog toga što radi, već zbog toga tko je. A što Milliband radi vidjeli smo na sada već slavnom Maršu za alternativu koji se odigrao po londonskim ulicama u subotu. Laburistički lider iskoristio je publiku od par stotina tisuća ljudi ne bi li okrenuo nezadovoljstvo građana u korist svoje stranke te počeo uspoređivati prosvjed s borbom žena za pravo glasa ili borbom crnaca za jednakost.

Pomalo megalomanski i politički neuvjerljivo ako se sjetimo da su laburisti carevali Otokom prošlih 13 godina, doveli zemlju u situaciju u kojoj se nalazi, a i sami bili na pragu inauguriranja bolnih reformi prije nego ih je Cameron i ekipa skinula s vlasti.

Kako bilo da bilo, vjenčanje će biti sve samo ne megalomansko. Hotelska dvorana u sjevernom Londonu, obitelj i par frendova. Što da kažemo – prava socijalno osjetljiva svadba.