Svijet ANKETA

Fanovi tportala na Facebooku izrazito euroskeptični

  • Autor: An.S.
  • 30.3.2011 10:45:27
  • 30.3.2011 7:25:00

Čitatelji tportala na Facebooku pokazali su se kao izuzetno euroskeptična populacija. Od njih 276, koji su odgovorili na anketno pitanje kako bi glasali da se danas održava referendum za ulazak u Europsku uniju, njih čak 86 posto odgovorilo je da bi zaokružilo 'ne'!

Za razliku od javnog mnijenja na Facebooku, prema posljednjem istraživanju Crodemoskopa, samo 41 posto građana je protiv članstva u Europskoj uniji, dok potporu članstvu daje 48,9 posto građana. U posljednjih dvanaest mjeseci najveća je potpora zabilježena u lipnju 2010. godine, 53,1 posto, a u posljednjih pola godine nijedan mjesec nije zabilježena natpolovična potpora članstvu. Čitatelji tportala s Facebooka su i obrazložili svoje razloge zbog čega su protiv Europske unije pa smo izdvojili neke od njih.

Edi Balog navodi da ima puno školovanih prijatelja koji žive u zemljama Europske unije i svaki od njih mu kaže da se malim zemljama ne isplati ulaziti ni pod koju cijenu, jer će nas iskoristiti i oguliti do gole kože... NE ŽELIM BITI ROB U VLASTITOJ DRŽAVI!!! Političari nas guraju u tu zločinačku organizaciju samo radi svoje koristi i interesa, a svi vi koji ste za Europsku uniju ili ste neuki i neobrazovani ili ste kupljeni od strane medija koji su prodani zemljama Europske unije i veličaju njihovu ideologiju, i tu i tamo napišu koju pozitivnu riječ o Europskoj uniji! JEDNO VELIKO NE... Europska unija je Jugoslavija 21. stoljeća, a protiv toga je dano hrvatske krvi i krvi...

Jelena Ars viče: NE u EU!!! Hrvatska, spasi se! Zadnja slamka spasa je naša nacionalna, suverena država. To obraniti, i dalje ćemo hrabro i inteligentno naprijed, skidajući potkupljive sluge u Saboru i Vladi. Oni ne misle za dobrobit naroda, raduju se samo foteljama i plaćama koje im nudi EU. Ne slušajte njihovu propagandu. EU je fašistička, globalistička, umjetna - nadnacionalna tvorevina, nitko ne želi biti rob bez ljudskih prava, pazite se njihovih indoktrinacija o blagostanju, to je mudar način da vas porobe i oduzmu ljudsko dostojanstvo. Dokažimo kao i Švicarska i Norveška da možemo biti uspješni i bogati, a ne naivni kao Španjolska i Grčka te pristupiti u EU ropstvo. Bog i Hrvati! Sjetite se riječi Ante Starčevića, oca naše domovine.

Cooperator Veritatis smatra da je EU antikršćanska masonska tvorevina modernog robovlasništva i sotonska mašinerija za uništavanje duša... rušimo taj toranj babilonski prije nego što on sruši nas!

Iva Šimić piše: Kada bi EU bila pravedna i istinski ravnopravna za sve članice. Kad ne bi s toliko gađenja gledali na nas i toliko razloga tražili da nas ne prime. I koliko god se približili u pregovorima, oni uvijek nađu razlog da nam odgode ulazak. Takvima ne mogu vjerovati. I da se to ikada dogodi, nikada ne bismo bili jednaki s ostatkom članica. Bili bismo građani drugog reda. Iako su hrvatski građani bili na većem stupnju kulture i razvijenosti i prije nekih koji su prije primljeni. To dovoljno govori, i još puno drugih razloga, da nas ne žele u svojim redovima. EU je bludnica koja sjedi na mnogim vodama (Biblija). To mi dovoljno govori za sebe. To joj je sudbina, jer manjina vlada većinom. Dovoljno smo pljačkani kroz vjekove i sada od naših vladara, pa nam ne trebaju još jedni pljačkaši. Jedino što njih zanima su naše prirodne ljepote i more. Nas kao narod bi najradije izbrisali s lica zemlje. Tako su se dosad licemjerno i pokvareno odnosili prema nama. Zato nisam za ulazak u EU i još milijun drugih razloga.

Ivan Sanić
smatra da Hrvati nikako da progledaju!!! Asocijacije nam kroz povijest nisu nikad donijele ništa dobroga. Koliko još puta trebamo dobiti nogom u stražnjicu da bismo se opametili!?

Goran Stetz Štec piše da bez proizvodnje nemamo što tražiti u EU.

Zoran Novaković objašnjava da najprije treba urediti državu od vrha do dna, dovesti poštenu vlast, približiti se standardima EU-a, zaštititi svoje more, šume, vode, zemlju i bez skidanja gaća - znači biti ravnopravan partner, a ne slugan s nekoliko potkupljenih takozvanih zastupnika u EU.

Za kraj smo ostavili jednog od rijetkih pobornika pristupanja Europskoj uniji.

Danijel Knezević piše: Bez EU ostajemo nekonkurentni, naši građani će teže dobivati mogućnosti poslovanja s inozemstvom, naša roba će biti skupa i nekonkurentna za izvoz, sudstvo će ostati nesređeno, nezaposlenost velika, a naši studenti neće biti cijenjeni, jer nisu građani EU-a.

Postanite fan tportala na Facebooku!

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još