PIŠTOLJI I NOGOMETAŠI

Podignuta optužnica protiv Cece

29.03.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Više tužiteljstvo u Beogradu podignulo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović (38) tereteći je za nezakonitu prodaju 10 nogometaša NK Obilić i posjedovanje 11 pištolja bez dozvole

Ceca se tereti da je sa suradnicima protupravno prisvojila oko četiri milijuna njemačkih maraka i više od tri milijuna dolara od transfera nogometaša NK Obilić u strane klubove, doznao je Tanjug u Tužiteljstvu.

Nakon osam godina istrage, koja je više puta proširivana, optužnicom su obuhvaćeni i Cecina njezina sestra Lidija Veličković zbog nezakonite prodaje 10 nogometaša te nekadašnji čelnici NK Obilića Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Prema pisanju Blica, koji je prvi objavio informaciju o podizanju optužnice, Ceca se tereti i za posjedovanje 11 pištolja za koje nema dozvolu.

Binić i Dimitrijević terete se da su umiješani u nezakonitu prodaju nogometaša Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri milijuna dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Sumnja se da su tako postupali po nalozima Cece, inače vlasnice NK Obilić, te da su kao odgovorne osobe u klubu zaključili ugovor 2. srpnja 2001. u Moskvi s predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Milijun dolara je, prema sumnjama Tužiteljstva, uplaćeno na račun privatnog poduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predan vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji, Španjolskoj, Švicarskoj i SAD-u.

Ražnatovićeva i njezina sestra sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset nogometaša, među kojima je i Obradović.

Sestre se terete da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle oko 11 milijuna eura.

Istraga protiv Cece pokrenuta je još u travnju 2003. godine zbog nezakonitog držanja oružja, nakon što je bila uhićena u akciji Sablja. U njezinoj vili pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužiteljstvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere nogometaša, zahtijevalo nekoliko proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u srpnju prošle godine.