Svijet ZATOČENA DVA DANA

Libijka optužila 15 Gadafijevih policajaca za silovanje

Uplakana Libijka u subotu je uspjela ući u hotel u Tripoliju pun stranih novinara kako bi optužila pripadnike provladine Gadafijeve milicije za grupno silovanje i zlostavljanje

'Pogledajte što su mi učinile Gadafijeve milicije', vikala je Eman al-Obaidi sa suzama u očima, povukavši kaput kako bi pokazala krv na gornjem dijelu svojih nogu.

Nakon što su joj zaprijetili ljudi iz službe sigurnosti i osoblje hotela, koji su tukli i novinara koji ju je pokušao intervjuirati u hotelskom restoranu, ugurana je u automobil i odvezena.

Obaidi je rekla da je uhićena na nadzornoj točci u Tripoliju jer je iz Bengazija, pobunjeničkog uporišta. Obaidi, koja je izgledala kao žena u tridesetim godinama života, rekla je da ju je silovalo 15 muškaraca i držalo zatočenu dva dana. Njeno lice je bilo u modricama.

Njezinu priču nije bilo moguće neovisno potvrditi. Nije jasno je li pobjegla ili je puštena.

Libijska vlada kaže da se njen slučaj vodi kao kazneno djelo. 'Uvjeravam vas da je sigurna. Ponuđena joj je sva pravna pomoć. Dosad ništa što je rekla nije politički. To je kazneni slučaj. Istražuje se u skladu sa zakonom', rekao je Mussa Ibrahim, glasnogovornik libijske vlade.

U incidentu je nekoliko novinara pokušalo zaštititi Obaidi, no jedan novinar koji je pokušao otići s mjesta događaja s kamerom kojom je snimao nastalu gužvu bačen je na tlo i udaren. Ekipa jedne zapadnjačke televizijske postaje je rekla da im je kamera razbijena. Obaidi je na kraju izgurana u vrt izvan hotela, a novinari koji su joj pokušali pomoći su odgurani od nje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još