Svijet PORTUGALSKE ANKETE

Glasači podržavaju oporbene socijaldemokrate

Portugalska oporbena Socijaldemokratska stranka (PSD), stranka desnog centra, osvojila bi apsolutnu većinu na izborima da se održavaju danas, doznaje se iz rezultata ankete objavljene u petak, samo dva dana nakon ostavke socijalističkog premijera

Portugalci bi na izbore trebali izaći krajem svibnja ili početkom lipnja. Zbog ostavke premijera Josea Socratesa, predsjednik Anibal Cacaco Silva sastao se s predsjednicima stranaka zbog konzultacija, a za očekivati je da će rezultat tih razgovora biti sazivanje prijevremenih izbora.

Prema spomenutoj anketi objavljenoj u poslovnom dnevniku Diario Economico, socijaldemokrati uživaju potporu 46,7 posto glasača, dok potporu socijalistima daje 24,5 posto glasača. Potpora socijalistima je u veljači bila 29,1 posto, ali je pala zbog najave uvođenja dodatnih mjera štednje.

Socrates je podnio ostavku u srijedu nakon što je parlament odbacio mjere štednje koje je predložila njegova manjinska vlada, pokušavajući izbjeći pakete pomoći međunarodnih financijskih institucija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još