Svijet STRAH OD MAJORIZACIJE

Hrvati u BiH preuzet će židovski model

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je u četvrtak da Hrvati po ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive. On je dodao da se Hrvati i volja hrvatskog naroda u BiH moraju poštovati

'Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu', ocijenio je Inzko, ne želeći komentirati način izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata, pišu Nezavisne novine.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić najavio je ranije da je izvjesno formiranje međukantonalnih i međuopćinskih vijeća s hrvatskom većinom. Također je glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota u srijedu izjavio za tportal da ta stranka ne namjerava koristiti nikakva sredstva koja ne dozvoljava Ustav i zakon u dokazivanju nelegitimnosti nove vladajuće strukture u Federaciji BiH.

Sarajevski dnevnik Oslobođenje piše da će na Hrvatskom narodnom saboru biti donesena odluka da se o Hrvatima na području BiH brine po 'židovskom modelu', odnosno da budu organizirane neformalne hrvatske općine, poput židovskih, u svakoj općini gdje žive Hrvati i pomoću kojih bi djelovao Sabor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još