Svijet KRVOPROLIĆE

Sirijske snage napale džamiju, ubijeno 15 prosvjednika

Petnaest prosvjednika ubijeno je u srijedu u napadu sirijskih snaga sigurnosti na protuvladine demonstrante u džamiji u južnom gradu Deri, prenose očevici

Sirijska policija pokrenula je rano u srijedu snažan napad na uporište prosvjednika u Deri koji traži odlazak s vlasti vladajuće elite iz stranke Baath predsjednika Bašara al-Asada. Snage sigurnosti pucale su i na stotine mladih koji su stigli u Deru u znak solidarnosti s njegovim građanima.

'Policija je otvorila vatru kada su stigli iz pravca sjevera, tijela padaju kao pokošena po ulici', izjavio je jedan očevidac. Prije napada na džamiju u Deri je isključena struja i telefonske linije. Uzvici 'Allah Akbar (Bog je velik) odjekivali su cijelim kvartom kada je pokrenut napad.

U policijskom se priopćenju tvrdi da su naoružane bande 'u džamiju dopremile oružje i streljivo te da su otele djecu koje koriste kao živi štit'. Državna televizija prikazala je oduzeto naoružanje koje je, navodno, pronađeno u džamiji, no aktivisti tvrde da su prosvjedi bili mirni i da u džamiji nije bilo oružja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još