Svijet BOSANSKI LONAC

Dva HDZ-a formiraju 'treći entitet' u BiH

Dva HDZ-a, predvođena Draganom Čovićem i Božom Ljubićem, krenula su u formiranje hrvatskog entiteta, uz poziv i zahtjev Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Livanjskom kantonu da ne priznaju nove federalne vlasti i nijednu odluku Parlamenta i Vlade FBiH za koju tvrde da je neustavno izabrana

'Formiran je organizacijski odbor za sazivanje hrvatskog narodnog sabora i upućen poziv drugim hrvatskim strankama da se pridruže organizaciji sazivanja sabora.'

Također su središnji odbori dvaju HDZ-a priopćili da formiraju 'međužupanijsko i međuopćinsko vijeće na prostorima s hrvatskom većinom'. Najavili su da će iskoristiti i 'pravo na samoodređenje', piše San.ba.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, izjavio je da za sve što rade imaju potporu Ive Josipovića i Jadranke Kosor. Čović će, piše San, kontrolirati 24 općine i raspolagati sa 20 posto teritorija BiH, odnosno Federacije BiH.

'Mi hoćemo za sebe teritorije koje je hrvatska vojska kontrolirala u ratu', poručili su iz Čovićevog i Ljubićevog stožera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još