ARAPSKA REVOLUCIJA

Jemenski predsjednik prijeti građanskim ratom

22.03.2011 u 14:25

Bionic
Reading

Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh poručio je u utorak vojnim zapovjednicima da bi ta siromašna arapska država mogla kliznuti u građanski rat zbog pokušaja da se izvede državni udar na njegovu vlast

Visoki vojni časnici u ponedjeljak su objavili da podupiru prodemokratske aktiviste koji tjednima prosvjeduju tražeći odlazak s vlasti dugogodišnjeg predsjednika.

'Oni koji udarom žele doći na vlast trebaju znati da to ne dolazi u obzir. Naša domovina će biti nestabilna, počet će građanski rat, krvavi rat. Neka dobro razmisle o tome', rekao je Saleh u govoru pred vojnim zapovjednicima.

General Ali Mohsen, zapovjednik sjevernog zbornog područja i pripadnik Salehova klana Al Ahmar, rekao je u ponedjeljak za Al Jazeeru da podupire prosvjednike te je upozorio na mogućnost izbijanja građanskog rata ako se nastave nasilni okršaji s prosvjednicima.

'Braći vojnim časnicima koji su odstupili pod utjecajem medija i vlastite slabosti želim jasno poručiti: mediji su vas terorizirali dok se niste osušili kao jesensko lišće i zbog toga ćete požaliti', rekao je Saleh u govoru koji je prenosila državna televizija.