Svijet IZRAVNA PONUDA

Libija razmatra prodaju nafte Kini i Indiji

Libija proučava mogućnost da ponudi izravne ugovore o prodaji nafte Kini, Indiji i drugim zemljama koji su se pokazale kao prijateljske u mjesec dana dugom sukobu s pobunjenicima, rekao je u subotu libijski visoki dužosnik zadužen za to pitanje

Predsjednik državne naftne kompanije Šukri Ganem rekao je da je proizvodnja sirove nafte u Libiji pala s 1,6 milijuna barela na dan prije izbijanja krize na manje od 400 tisuća barela i upozorio je da bi se izvoz nafte mogao prekinuti ako se proizvodnja u cijelosti ne normalizira.

'Zbog ovakve situacije nastojat ćemo izravno ugovarati poslove sa zemljama koje su voljne doći i raditi ovdje jer želimo povećati proizvodnju', rekao je.

Ganem je spomenuo Indiju, Kinu i Brazil kao moguće partnere. Usto je pozvao zapadne naftne tvrtke da vrate ljude u Libiju kako bi pomogle u normalizaciji proizvodnje, dodavši da će se svi postojeći ugovori poštovati.

Libijska državna naftna kompanija NOC objavila je u subotu da će poštovati sve ugovore i obveze sa stranim tvrtkama koje rade u zemlji i pozvala ih je da vrate svoje radnike u Libiju, javlja France Presse.

'Poštovat ćemo sve naše obveze i ugovore sa stranim tvrtkama koje rade u Libiji. Ne kanimo raskidati te ugovore', rekao je Ganem, predsjednik NOC-a na tiskovnoj konferenciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još