SRPSKI RADIKAL

Šešelj odbio kardiologa zbog nacionalnosti

17.03.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj odbio je da ga u pritvoru Haškoga suda pregleda kardiolog zbog njegove nacionalnosti, objavio je Haški sud

Tajništvo suda navodi da je odredilo troje 'međunarodno priznatih' stručnjaka - endokrinologa, kardiologa i pulmologa - da ga pregledaju i nakon što ga je u veljači pregledao endokrinolog, Šešelj je prije tri dana odbio kardiologa zbog njegove nacionalnosti koja se u podnesku tajništva ne navodi.

Tajništvo suda takav je postupak ocijenilo diskriminacijom po nacionalnosti te je obavijestilo sud da se ne razmatra imenovanje drugog kardiologa.

Šešelju je prošle godine dijagnosticiran poremećaj u ritmu rada srca i nakon toga je podvrgnut medicinskom zahvatu, a sudsko je vijeće tražilo procjenu njegova zdravstvenog stanja da bi se utvrdila njegova sposobnost sudjelovanja u sudskom postupku. Šešelj je ranije tvrdio da ga se truje u pritvoru pa je Haški sud dosad naložio pretrage krvi na dvije tisuće potencijalno opasnih tvari i svi su se nalazi pokazali negativnima.

Šešelju se u Haagu sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj i BiH te zbog progona vojvođanskih Hrvata.