BALKANSKI FORUM U BALTIMOREU

Ni Josipović ni Tadić neće u Ameriku

14.03.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Sveučilište u Baltimoreu i američka savezna država Maryland 23. i 24. ožujka organizira poslovni forum US-Balkans političkih vođa i poslovnih ljudi iz država s područja bivše Jugoslavije sa sadašnjim i potencijalnim partnerima iz SAD-a

Kako stoji na web stranicama organizatora, pozvani su svi lideri iz regije - iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, ali prema informacijama iz Ureda predsjednika, Ivo Josipović neće opet putovati u SAD. Budući da je riječ o vrlo sličnom poslovnom susretu poput Brown foruma koji će se održati u Dubrovniku, procijenjeno je da nema potrebe ići u Baltimore.

U Baltimoreu neće biti ni predsjednika Srbije Borisa Tadića koji je također pozvan. Srbi nastavljaju bojkot konferencija i događaja na kojima se pojavljuju predstavnici s Kosova, a svoj dolazak u SAD je potvrdio kosovski premijer Hashim Thaci. Osim Thacija u Baltimore, kako stoji na službenim stranicama foruma, ide i član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, crnogorski predsjednik Filip Vujanović te makedonski premijer Nikola Gruevski.