DOLAZE I RUSI

Francuski masoni u službenom posjetu Beogradu

10.03.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Delegacija slobodnozidarske lože Veliki orijent Francuske stiže sutra u trodnevni posjet Beogradu, javlja srpski portal mondo.rs

Delegaciju će predvoditi Veliki majstor, a Beograd će biti prvi grad izvan Francuske u kojem će biti održan redovni sastanak Kongresa Pariz 4 i Lože istočne Europe.

Kako je priopćilo Koordinacijsko tijelo Velikog orijenta Francuske, sastanku će prisustvovati 46 delegata pariških loža, devet delegata loža iz Srbije, kao i osam delegata loža iz Rusije, Poljske, Makedonije i Bugarske

Veliki majstor, za boravka u Beogradu, piše mondo.rs, održat će i predavanje 'Osnovne vrijednosti Velikog orijenta i proces pridruživanja Srbije EU' na sveučilištu Megatrend.

Navodi se da Veliki orijent Francuske njeguje bratske i prijateljske odnose sa svim slobodnim zidarima, nezavisno od lože kojoj pripadaju i zalaže se za ujedinjavanje masonskog bratstva.

Veliki orijent Francuske dobio je stalno konzultativno mjesto pri Europskom parlamentu, gde se izjašnjava po svim pitanjima koja zadiru u poštovanje ljudskih prava, toleranciju, bioetiku, kao i u mnoge druge humanitarne principe na kojima počiva moderno građansko društvo.

Podsjeća se i da se Veliki orijent Francuske 1999. snažno usprotivio NATO-vom bombardiranju Srbije.