Svijet POBJEGAO PROSVJEDNICIMA

Milanović u Ateni na sastanku eurosocijaldemokrata

  • Autor: tportal.hr
  • 4.3.2011 17:08:59
  • 4.3.2011 16:49:21

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović otputovao je u Atenu gdje se će u petak i subotu boraviti na sastanaku na vrhu vodećih europskih socijaldemokrata i socijalista (PES Leaders Conference).

Očekuje se da će tijekom konferencije predsjednik SDP Zoran Milanović održati više bilateralnh sastanaka s liderima europskih socijaldemokrata s kojima će prvenstveno razgovarati o hrvatskom završetku pristupnim pregovorima s Europskom unijom, odnosu Hrvatske i Europske unije, nužnosti provođenja reformi i važnosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost u regiji, priopćili su iz SDP-a.

Domaćini su predsjednik Stranke europskih socijalista (PES) Poul Nyrup Rasmussen te grčki premijer, predsjednik PASOK-a i Socijalističke internacionale George A. Papandreou.

Dolazak u Atenu najavilo je više od trideset lidera iz cijele Europe, među kojima i premijeri Faymann (Austrija), Pahor (Slovenija) i Socrates (Portugal) te predsjednik Srbije Boris Tadić, javili su iz SDP-a.

Stranka europskih socijalista, a posebice i socijalisti i demokrati u Europskom parlamentu, nastavljaju dalje, koje će u Ateni predstavljati predsjednik Grupe Martin Schulz, kontinuirano se i otvoreno protive mjerama koje predlaže i provodi konzervativna većina u institucijama Europske unije, a odnose se na smanjenje ulaganja u javne usluge – poput mirovinskog sustava, obrazovanja, socijalnih transfera, smatrajući da se na taj način ugrožava budućnost generacijama građanki i građana Europske unije. Socijalisti i socijaldemokrati, kažu iz SDP-a, nude rješenja označena socijalnom sigurnošću, ulaganjem u novu proizvodnju i stabilnom eurozonom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još