Svijet PROTUVRIJEDNOST U DINARIMA

'Pao' brod sa 117 milijuna eura za Libiju

Brod sa snopovima libijskih dinara u protuvrijednosti 117 milijuna eura (870 milijuna kuna) namijenjenim Libiji, zaplijenjen je u srijedu u britanskim vodama i prepraćen do engleske luke, priopćilo je u petak britansko ministarstvo unutarnjih poslova

"Brod je do luke Harwicha", prepratio brod HMS Vigilant, rekao je glasnogovornik ministarstva. "Kontejneri su iskrcani s broda i zaplijenjeni", dodao je.

"Na brodu je bila veća količina libijske valute koja je pod UN-ovim sankcijama", ističe ministarstvo.

Po pisanju medija, brod su presrela britanska plovila u Sredozemlju i prepratila ga u britanske vode, pošto tijekom vikenda nije uspio uploviti u luku Tripoli.

UN-ovo Vijeće sigurnosti jednoglasno je prihvatilo rezoluciju kojom se pukovniku Moameru Gadafiju, obitelji i bliskim suradnicima uvode sankcije, napose embargo na uvoz oružja i streljiva te zabrana putovanja u zemlje članice UN-a za šesnaest osoba, među kojima su pukovnik i njegova obitelj.

U nedjelju je Velika Britanija blokirala libijsku imovinu u zemlji koja bi mogla biti vrijedna do 20 milijarda funta (173 milijarde kuna) u gotovu novcu, navodi dnevnik Daily Telegraph. U ponedjeljak je britanski premijer David Cameron rekao da je ministarstvo financija uspjelo blokirati iznošenje iz zemlje 900 milijuna funta u dinarima namijenjenih Libiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još