ASSANGE PROLUPAO

Wikileaks pod paljbom židovske urote

02.03.2011 u 16:56

Bionic
Reading

Svjetski medijski Isus, Julian Assange, shvatio je tko ga čitavo vrijeme pribija na križ. Židovi, dakako. Nakon što je ruski Wikileaksov suradnik objavio niz antisemitskih članaka i bio za to prozvan, osnivač zviždačkog sajta prvo je stao u njegovu obranu zazivajući 'židovsku urotu', a onda sve demantirao iz straha da ne izgubi financijsku podršku izraelskih prijatelja

Julian Assange se pridružio neslavnoj koloni paranoika od Henry Forda preko Francisca Franca do Adolfa Hitlera koji bi bez ideje o židovskoj uroti ostali bez ključnog mentalnog uporišta u objašnjavanju svijeta. Naime, nakon što je časopis Private Eye nagazio na Israela Shamira (stvarno vrhunsko ime za antisemita), ruskog suradanika Wikileaksa, zbog serije protužidovskih članaka i nijekanja Holokausta, Assange je nazvao urednika magazina Iana Hislopa i krenuo mu čitati bukvicu, piše Guardian.

'Trebali biste se sramiti što ste se pridružili međunarodnom komplotu za blaćenje Wikileaksa', opalio je Assange u telefonskom razgovoru, prepričava Hislop te dodaje da je bijesni Australac nastavio s teorijom kako su se protiv njega urotili Guardianov novinar David Leigh, urednik Alan Rusbridger te John Kampfner iz časopisa Index on Censorship, svi odreda Židovi.

'Podsjetio sam Assangea da Rusbridger nije uopće Židov', kaže dalje Hislop na što mu je ovaj odgovorio da je neka vrst Židova jer mu je David Leigh svekar. Sve u svemu, razgovor o židovskoj uroti protiv Wikileaksa je skončao Hisopovom primjedbom kako Assangeu činjenice stvarno ne idu u prilog. Potonji je odjednom promijenio ploču s riječima: 'OK, zaboravi ovu stvar sa Židovima.'

Najpoznatiji svjetski zviždač sada demantira cjelokupni razgovor s riječima da Hislop pokušava jednu laž zamijeniti drugom, a sve, naravno, u svrhu sramoćenja Wikileaksa. 'Uvijek smo promovirali znanstveno novinarstvo, ono u kojem su čitatelju dostupne pozadinske činjenice. Stalo nam je do potpore Židova, kao i arapskih pro-demokratskih aktivista te svih koji dijele našu nadu u pravedan svijet', pokušao se nakraju izvući Assange očito shvaćajući kako se nemalo zaletio.

I dok Julian čeka vjerojatno izručenje Švedskoj, nastavimo na još jedan slučaj navodne židovske zavjere koja je uveselila urednike sportskih rubrika ovih dana. Iranski olimpijski savez odlučio je bojkotirati Olimpijske igre u Londonu 2012. ako se ne promijeni logo igara, jer dizajn navodno vuče na slova 'zion' što je očito rasistički.

Svima koji su se iole zagledali u vizualno rješenje, očito je da ne piše 'zion' nego 'zork' što je neprikrivena referencija na seriju video igara Zork I, II, III gdje sve vrvi trolovima, kiklopima, lopovima i inim opakim ljudožderima. Eto, još jedan razlog zašto bi Iranci nagodinu fakat trebali ostati doma.