Svijet IMELDA MARCOS:

'Razumijem Gadafija, on se bori za pravdu!'

Udovica bivšeg filipinskog diktatora Ferdinanda Marcosa, glasovita Imelda, vlasnica više od tisuću skupocjenih pari cipela, inače uvažena parlamentarka, izražava veliko suosjećanje prema libijskome vođi jer se, kao i ona i pokojni suprug, 'bori za časne stvari i za interese naroda'

Imelda Marcos, zbačena s vlasti prije 25 godina, točnije 25. veljače 1986. u glasovitoj 'People Power Revolution' kaže kako u potpunosti razumije situaciju kroz koju prolazi Moamer Gadafi podržava ga jer se on 'bori za pravdu'.

Ferdinand i Imelda pobjegli su iz zemlje pomoću američkih snaga i živjeli na Havajima do 1989. kada je diktator umro. Imelda i sinovi su se tada vratili na Filipine, a otad je uključena u politiku. Sada je zastupnica pokrajine Sjevernog Ilocos, odakle je bio pokojni Ferdinand.

'Razumijem Moamera jer se bori i jer proživljava toliku bol zbog istine i časti', kazala je Imelda dodavši da su sankcije protiv Libije potpuno pogrešne jer će narod dovesti u vrlo tešku situaciju.

Koliko je bilo teško Imeldi, govori podatak da je prilikom bijega iz palače Malacañang, u Manili, u njezinoj odaji pronađeno 15 bundi, 508 kaputa te više od tisuću torbi i pari cipela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još