Svijet REPRESIJA NAD OPORBOM

Sukob policije i prosvjednika u Iranu

Iranske snage sigurnosti uporabile su suzavac i sukobile se u utorak s oporbenim pristašama u Teheranu koji su se okupljali kako bi tražili oslobađanje dvojice oporbenih čelnika, po iranskim oporbenim internetskim stranicama.

'Snage sigurnosti i ljudi u civilu sukobili su se s prosvjednicima u Teheranu nastojeći ih rastjerati', izvijestila je oporbena internetska stranica Kaleme. Sahamnews, druga oporbena stranica, izvijestila je da na glavnim ulicama i trgovima Teherana raspoređene velik broj pripadnika snaga sigurnosti kako bi se 'spriječilo okupljanje oporbenih pristaša'.

Bivši predsjednički kandidati Mirhosein Musavi i Mehdi Karubi nisu viđeni u javnosti otkako su pozvali na skup 14. veljače tijekom kojega su tisuće njihovih pristaša izašli na ulice kako bi podržali pobune u arapskom svijetu.

Oporbene internetske stranice pozvale su na prosvjedni skup u utorak kako bi se tražilo njihovo oslobađanje.

Sahamnews je u ponedjeljak izvijestio da su Musavi i Karubi zatvoreni zajedno s njihovim suprugama. Pravosudni dužnosnici niječu da su zatvoreni, ali kažu da su zadržani u svojim domovima i da im je zabranjen kontakt s vanjskim svijetom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još