Svijet SVI EVAKUIRANI

London zatvorio veleposlanstvo u Tripoliju

London je u subotu zatvorio veleposlanstvo u Tripoliju pošto su svi zaposlenici diplomatskog predstavništva evakuirani posljednjim britanskim zrakoplovom koji je sletio u zračnu luku u libijskoj prijestolnici, priopćilo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Seif al-Islam, sin libijskog čelnika Moamera Gadafija ocijenio je da je stanje "izvrsno" u tri četvrtine zemlje, ali je ipak priznao da postoji "unutarnja volja za promjene", u razgovoru za televizijsku mrežu Al Arabiju.

Ta izjava dolazi dvanaestog dana neviđene pobune protiv režima pukovnika Gadafija koji je na vlasti već 42 godine, dok je istok zemlje u rukama naoružane oporbe.

"Stanje u tri četvrtine zemlje, gdje živi polovica stanovništva, normalno je i izvrsno", rekao je u tom razgovoru. Usto je priznao da postoji "unutarnja volja za promjene" koju iskazuje oporba.

"Poticaj dolazi izvana, premda postoji unutarnja volja za promjene", rekao je Seif al-Islam, kojeg su u početnim danima pobune nerijetko predstavljali kao budućeg nasljednika njegova oca. Dodao je da se prosvjednicima "manipulira iz inozemstva".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još