Svijet KRIMINALISTIČKA SKUPINA

Gruzijska policija spriječila napad na TV postaju

Gruzijska policija u četvrtak je priopćila da je spriječila atentat kriminalističke skupine koju podržava Rusija nakon što je pronašla tri bombe u podnožju zgrade u kojoj se nalazi jedna privatna televizijska postaja

Tri eksplozivne naprave su deaktivirane, a pronađene su u srijedu navečer blizu Imedi TV, televizijske postaje koja je izazvala polemiku u ožujku 2010. nakon emitiranja lažne reportaže o ruskoj invaziji, preciziralo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Isti izvor drži da je bombe postavila skupina čiji su članovi uhićeni posljednjih mjeseci jer su 2010. izveli atentat na veleposlanstvo SAD-a u Tbilisiju i na glavni kolodvor u gradu.

Ta skupina je pripremila terorističku kampanju pod vodstvom jednog ruskog časnika, tvrdi gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

U prosincu prošle godine je gruzijski predsjednik Mihael Saakašvili rekao da su vlasti zemlje spriječile niz terorističkih napada na teritoriju te bivše sovjetske republike, koje su pripremili gruzijski državljani koji rade za Rusiju. Nekoliko osumnjičenih je uhićeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još