Svijet BIVŠI MINISTAR

'Gadafi će se ubiti kao Hitler'

Bivši libijski ministar pravosuđa Mustafa Abdel Džalil rekao je da će libijski čelnik Moamer Gadafi, suočen s pobunom u zemlji, počiniti samoubojstvo poput Adolfa Hitlera

'Gadafijevi dani su odbrojani. On će postupiti poput Hitlera i ubiti se', rekao je u razgovoru za švedski list Expressen u broju od četvrtka bivši ministar koji je odstupio prosvjedujući 'protiv pretjerane primjene sile prema prosvjednicima'.

U srijedu je u ekskluzivnom razgovoru objavljenom i na internet stranicama lista bivši ministar rekao da ima dokaze da je Gadafi naredio atentat u Lockerbieu.

U atentatu na Boeing 747 PanAma iznad Lockerbieja u Škotskoj 21. prosinca 1988, za koji je 2001. osuđen Libijac Abdelbaset al-Megrahi, poginulo je 270 ljudi, uglavnom Amerikanaca.

Bivši ministar rekao je da se radi o podacima u koje je sto posto siguran.

On je pozvao libijske diplomate da podrže pobunu. 'Sada je vrijeme da se svi diplomati u Švedskoj i u cijelom svijetu distanciraju od tog režima. Neka ostanu na svojim funkcijama i istaknu da su na strani naroda', rekao je Mustafa Abdel Džalil.

Mustafa Abdel Džalil je više puta kritizirao režim i tražio istragu o masakru u zatvoru Abu Salim 1996. u kojem je navodno ubijeno 1.200 ljudi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još