Svijet OSUĐUJE GADAFIJA

Al Kaida podržala libijske prosvjednike

Sjevernoafrički ogranak Al Kaide osudio je libijskog čelnika Moamera Gadafija i izrazio solidarnost s prosvjednicima koji su se pobunili protiv njegove vlasti, naveo je u četvrtak američki Centar za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE)

Al Kaida u islamskom Magrebu (AQIM) obećala je svoju pomoć u pobuni protiv Gadafija optuživši ga da je zapovjedio zračno bombardiranje prosvjednika te unajmio afričke plaćenike.

'Učinit ćemo sve što je u našoj moći da bismo vam pomogli, jer je vaša borba, borba svih muslimana koji vole Alaha i njegova proroka', prema priopćenju AQIM-a, navodi SITE.

AQIM navodi da je vrijeme da Gadafi, 'izdajica kamenog srca', doživi sudbinu predsjednika Egipta i Tunisa, Hosnija Mubaraka i Bena Alija.

'Izražavamo podršku libijskoj revoluciji i njezinim legitimnim zahtjevima i jamčimo narodu Libije da smo s njim i da ga nećemo napustiti', piše u priopćenju na džihadističkim internetskim stranicama, navodi SITE.

U masovnim prosvjedima koji od prošlog mjeseca potresaju više zemalja arapskog svijeta svrgnuti su Mubarak i Ben Ali, a prosvjednici u Libiji ozbiljno su ugrozili Gadafijev opstanak nakon 42-godišnje vladavine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još