Svijet FRATTINI OBEĆAO

Talijani će naći rješenje za ometanje TV signala

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe da je 'upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema'.

Navodi da je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti 'prioritetno i uz posebnu pozornost', kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje da će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje.

Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još